latinica  ћирилица
14/09/2018 |  08:39 | Autor: RTRS

Miniranje Ozrena

Kako se u BiH i dalje amnestiraju islamisti od krivične odgovornosti, uz pomoć "srpskih" kadrova?
DŽevad Galijašević (foto:insajder.ba) -
DŽevad Galijašević (foto:insajder.ba)

Nećemo podržati smjenu Dragana Mektića, poručio je Šemsudin Mehmedović, uticajni kadar SDA i ratni šef policije u Tešnju. Kada kaže "mi nećemo to podržati", to "mi" je u stvari Stranka demokratske akcije, i, konkretno, to su Bakir Izetbegović i Šefik DŽaferović.

Dokaz odnosa prema Srbima

 U sjeni pokušaja Saveza nezavisnih socijaldemokrata i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da "štetočinu" iz Prnjavora Dragana Mektića, makar simbolično pred istek mandata, ukloni sa čela Ministarstva bezbjednosti, objavljen je podatak kako je Tužilaštvo BiH odustalo od krivičnog gonjenja Mehmedovića zbog počinjenih ratnih zločina u Tešnju. Iako je taj postupak Tužilaštva BiH dokaz odnosa ove neustavne institucije prema ratnim zločinima prema Srbima, ipak je ovo posebna sramota, izdaja žrtava i zakona, koja je pripremana u okviru organizovane, kriminalno-prijateljske grupe povezane kroz vršenje vlasti u Sarajevu.

Iako je politika nepriznavanja vlastitih zločina formulisana u Sarajevu još u vrijeme Alije Izetbegovića, ipak su ovo nedjelo zajedno pripremili kadrovi SDS-a i SDA.

Autor: DŽevad Galijašević

Izvor: www.pecat.co.rs