latinica  ћирилица
14/09/2018 |  10:59 ⇒ 14:13 | Autor: SRNA

Cvijanović: Bezobrazna izjava Ivanića o miješanju Srbije u izbore u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je "apsolutno bezobrazna izjava srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da Srbija ne treba da se miješa u izbore u Republici Srpskoj".
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

"Kad Srbija ulaže u opštine Republike Srpske, onda je to za Ivanića i Vukotu Govedaricu miješanje u izbore ali nije im miješanje u izbore kad strane ambasade 'upumpavaju' novac da bi se rušile institucije Republike Srpske ili kad tim novcem pomažu opoziciju i njihovu info-mašineriju da blate svoje političke protivnike", rekla je Cvijanovićeva Srni upitana da prokomentariše Ivanićevu izjavu da Srbija ne treba da se miješa u izbore u Republici Srpskoj.

Cvijanovićeva je podsjetila da je predsjednik Vučić novac za Republiku Srpsku izdvajao i u izbornim i u neizbornim godinama i da su mu građani Srpske na tome zahvalni.

"Srbija je zahvaljujući odluci Aleksandra Vučića u jednom teškom finansijskom momentu, prije par godina, spasila likvidnost budžeta Republike Srpske i to u vrijeme kad su upravo ministri i poslanici SDS-a i PDP-a sa nivoa BiH blokirali sredstva namijenjena građanima Srpske. Prema tome, kao što to zna Vlada Republike Srpske, tako znaju i naši prosvjetari, policajci i drugi korisnici budžeta da im je Vučić davao, a Ivanić uskraćivao", podsjetila je premijer Srpske.