latinica  ћирилица
14/09/2018 |  12:17 | Autor: SRNA

Malešević: Potrebna tješnja saradnja privrede i visokog obrazovanja

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je danas u Banjaluci da je neophodna tješnja saradnja privrede i visokog obrazovanja i da naučna dostignuća budu u funkciji razvoja privrede.
Dane Malešević - Foto: RTRS
Dane MaleševićFoto: RTRS

"Pri tome je veoma važno kvalitetno obrazovanje jer bez kvalitetno obrazovanih mladih ljudi nema ni ekonomskog razvoja zemlje", naglasio je Malešević na otvaranju naučne konferencije "Digitalizacija medija i ekonomija postindustrijskog doba".

Malešević je istakao da ga raduje kada visokoškolske ustanove u Srpskoj uspostavljaju mostove saradnje sa kolegama iz okruženja i zajedno promišljaju o aktuelnim društvenim temama, nudeći rješenja i trasirajući put razvoja kojim je društvo opredijeljeno da ide.

On je dodao da na tom putu treba adekvatno sagledati pravce razvoja ekonomije, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Direktor "Banjaluka koledža" Mladen Mirosavljević istakao je da ga raduje što se konferencija organizuje četvrti put i što će u štampanom zborniku radova ponuditi različita viđenja i iskustva u vezi sa glavnom temom skupa.

Konferenciju "Digitalizacija medija i ekonomija postindustrijskog doba" organizuje "Banjaluka koledž", Fakultet za menadžment u Sremskim Karlovcima, te Univerzitet "Union Nikola Tesla" i Visoka škola modernog biznisa iz Beograda.

Učesnici konferencije su naučnici i stručnjaci iz Srbije, Makedonije, Slovenije, Albanije, Italije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.