latinica  ћирилица
14/09/2018 |  22:30 ⇒ 22:33 | Autor: SRNA

Prijedor: Odata počast poginulim borcima

Prisluživanjem svijeća i polaganjem vijenaca ispred centralnog spomen-obilježja borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu "Za Krst časni", u Prijedoru je večeras obilježen 15. septembar - Dan poginulih i nestalih u odbrambeno-otadžbinskom ratu Republike Srpske.
Prijedor: Odata počast poginulim borcima - Foto: SRNA
Prijedor: Odata počast poginulim borcimaFoto: SRNA

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prijedor Zdravka Karlica izjavila je novinarima da je postala tradicija da se uoči ovog dana porodice sjećaju svojih najmilijih.

- Svake godine ista je priča, molimo sve one koji znaju gdje se nalaze nečija tijela, bez obzira o kom narodu je riječ, da to kažu da bi mogli da budu dostojanstveno sahranjeni po njihovi običajima i da im porodice imaju gdje otići i položiti cvijeće - poručila je Karlica.

Ona je dodala da je to jedina poruka koju treba poslati sa ovog mjesta.

- Nikada nećemo biti zadovoljni radom Instituta za nestala lica BiH i najteže nam je što nisu napravili ni centralnu evidenciju nestalih. Poruka za budućnost je da svi koji nisu pronašli svoje najmilije, urade to što prije - rekla je Karlica.

Ona je navela da se na području regije traga za 56 vojnika i 836 civila.

Polaganju vijenaca kod spomenika "Za Krst časni" prethodilo je služenje parastosa poginulim i nestalim borcima koji je služen u Crkvi Svete Trojice u Prijedoru.