latinica  ћирилица
15/09/2018 |  11:48 ⇒ 18:19 | Autor: SRNA

Prijedor: Otvoren Treći međunarodni teniski "Turnir u bijelom"

U Prijedoru je danas otvoren Treći međunarodni teniski "Turnir u bijelom", jedinstven sportski događaj, koji je okupio oko 60 ljubitelja tenisa u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Prijedor - teniski turnir - Foto: RTRS
Prijedor - teniski turnirFoto: RTRS

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković istakao je da su "Turnirom u bijelom" osvježena lijepa sjećanja na davna vremena kada se u Prijedoru počinjao igrati tenis.

"Gradska uprava podržava ovaj turnir kako bi bila održana tradicija igranja tenisa duga gotovo cijeli vijek i teniski klub, kao jedan od najuspješnijih kolektiva u gradu, koji dočekuje tenisere obučene u bijelo", rekao je Đaković otvarajući turnir.

Vrhovni sudija turnira Nenad Јandrić istakao je da je ovo pozivni turnir za prijatelje klubova iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH, čime je stekao reputaciju međunarodnog turnira.

"Ovo je prilika da se družimo, upoznamo nove takmičare i da dogovorimo nove projekte", istakao je Јandrić.

Organizator turnira je Teniski klub "Dr Mladen Stojanović".

Predsjednik kluba Vojo Pavičić izjavio je da je klub ponosan što slijedi tradiciju generacija ljubitelja bijelog sporta u Prijedoru.

"Posebno sam zadovoljan što se na naš poziv odazvao veliki broj tenisera što obećava i dobro druženje i kvalitet teniskih mečeva", istakao je Pavičić.

Turnir će biti završen večeras kada će na terenima Teniskog kluba "Dr Mladen Stojanović" biti dodijeljene sportske nagrade za najbolje takmičare, kao i nagrade za najbolje obučene tenisere i teniserke.