latinica  ћирилица
15/09/2018 |  18:15 | Autor: SRNA

Banjaluka - humanitarna akciji šišanja i doniranja kose za oboljelu djecu

U Banjaluci se danas održava akcija šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka, kojoj se odazvalo više od 70 građana.
Banjaluka - humanitarna akciji šišanja i doniranja kose (Foto: ATV) -
Banjaluka - humanitarna akciji šišanja i doniranja kose (Foto: ATV)

Upravitelj Roditeljske kuće Udruženja roditelja djece od malignih bolesti "Iskra" Banjaluka Katica Kerkez izrazila je zadovoljstvo što su se Banjalučani velikodušno odazvali ovoj akciji i pokazali svoje humano srce.

"Posebno nas raduje što je među donatorima kose veliki broj djece, jer je velika vrijednost kada dijete pristane da ošiša i daruje kosu koju vjerovatno cijeli život pušta", rekla je Srni Kerkezova.

Ona je navela da je najmlađi donator petogodišnja djevojčica, te da nema ništa vrednije nego kada mališani svojim vršnjacima koji su bolesni vrate osmijeh na lice.

Kerkezova je zahvalila svim donatorima kose, kao i frizerima i kompanijama koji su se uključili u ovu akciju.

Ona je istakla da svi koji danas nisu bili u mogućnosti da učestvuju, a žele da poklone kosu, mogu da se jave Udruženju "Iskra" ili Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka" iz Sarajeva.

"Imamo partnerske frizerske salone koji će kosu ošišati besplatno, a donatori mogu i da je ošišaju u svojim salonima ili da nam je pošalju poštom", rekla je Kerkezova.

Za sve koji žele da doniraju kosu za izradu perika ona je napomenula da kosa mora da bude čista, suva, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno dužine 30 centimetara, a idelano je i duže.

Akcija šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka organizovalo je Udruženje "Iskra" iz Banjaluke zajedno sa Udruženjem "Srce za djecu oboljelu od raka" iz Sarajeva, u okviru projekta "Moja kosa tvoja kosa".