latinica  ћирилица
16/09/2018 |  09:53 ⇒ 20:34 | Autor: SRNA

"Slobodna Republika": Mektić odobrio još jedan udar na MUP Srpske

Pomoćnik ministra bezbjednosti BiH Samir Rizvo, uz odobrenje ministra bezbjednosti Dragana Mektića uputio je dopis učesnicima regionalne konferencije ministara unutrašnjih poslova, koja treba da bude održana 20. i 21. septembra u Beogradu, u kojem izražava "duboku zabrinutost što je Republika Srpska stavljena u preambulu završnog dokumenta koferencije", piše u tekstu koji je objavio portal "Slobodna Republika".

U tekstu se navodi da bi u Palati "Srbija" u Beogradu 20. i 21. septembra trebalo da bude održana "regionalna konferencija ministara unutrašnjih poslova o visokotehnološkom kriminalu i informacionoj bezbjednosti 'Poveži se sigurno', u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, na koju su, sasvim logično, pozvani i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske".

Redakcija portala "Slobodna Republika" u posjedu je dopisa koji je pomoćnik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Samir Rizvo uputio učesnicima ove konferencije a u kojem izražava, kako je navedeno, "duboku zabrinutost što je Republika Srpska stavljena u preambulu završnog dokumenta koferencije".

"Rizvo je u dopisu na engleskom jeziku naveo: 'Duboko sam zabrinut zbog navođenja Republike Srpske u preambuli Deklaracije, zajedno sa državama i međunarodnim organizacijama u regionu. Svi ste svjesni činjenice da je Republika Srpska administrativni entitet BiH i da nema međunarodni subjektivitet. Duboko žalim što je Republika Srbija iskoristila ovaj događaj za promociju svoje političke agende u odnosu na BiH i što se miješa u unutrašnje poslove BiH'", ističe se u tekstu.

Pozivajući se na izvor iz zajedničkih institucija BiH, portal "Slobodna Republika" navodi da je "Rizvo za slanje ovog dopisa imao apsolutnu podršku i odobrenje ministra bezbjednosti Dragana Mektića, što je dokaz još jedne u nizu izdaja kadra Saveza za promjene Republike Srpske i udara na MUP i ministra Dragana Lukača".

Izvor "Slobodne Republike" rekao je da "Rizvo, uz Mektićevu saglasnost, 'vedri i oblači' u ovom ministarstvu, naravno na štetu Srba i Republike Srpske", te da, kako se ističe, "postoje indicije da je duboko upleten u različite koruptivne aktivnosti zajedno sa Igorom Golijaninom, šefom kabineta Dragana Mektića".