latinica  ћирилица
16/09/2018 |  17:39 | Autor: SRNA

Vulin: Haradinaj se ništa ne pita

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da se premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj ništa ne pita u vezi sa pregovorima Beograda i Prištine i da se s njim ne pregovara.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

Vulin je rekao da Srbije ne bilo ako bi se Haradinaj nešto pitao, ali budući da se ne pita i da se s njim ne pregovara, biće onako kako se budu dogovorili pregovarači i kako budu prihvatili građani Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Povodom Haradinajeve izjave da će sporazuma biti ako Srbija prizna Kosovo i ako opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa sa juga centralne Srbije, budu pripojeni Kosovu, Vulin je rekao da "nekažnjeni terorista kao što je Haradinaj ne može ništa drugo ni da kaže, nego da pokuša da pokvari sporazum".

Vulin je objasnio da će, ako sporazum bude osujećen i zadrži se status kvo, Haradinaj biti na slobodi, prenose beogradski mediji.

"Ako sporazum bude bio postignut i ako budemo mogli da kažemo da možemo da idemo dalje, onda će funkcionisati sud za ratne zločine OVK-a i sve ono što Haradinaj i njemu slični pokušavaju da izbjegnu", poručio je Vulin.