latinica  ћирилица
17/09/2018 |  13:32 ⇒ 13:35 | Autor: SRNA

Vlada Srbije: Za liječenje djece u inostranstvu 250.000 evra

Vlada Srbije odlučila je danas da izdvoji 29.663.000 dinara /oko 250.000 evra/ za nastavak liječenja dječaka Dušana Todorovića iz Svilajnca u zdravstvenoj ustanovi u Španiji i za još petoro djece za čije liječenje u inostranstvu novac prikuplja Fondacija "Podrži život".
Vlada Srbije - Foto: RTRS
Vlada SrbijeFoto: RTRS

Ministarstvo zdravlja Srbije obezbijedilo je i hitan sanitetski transport, uz pratnju medicinskog osoblja do zdravstvene ustanove u Španiji, dok su Fondacija "Podrži život" i donatori uplatili sredstva na račun ove zdravstvene ustanove.

Premijer Ana Brnabić i članovi Vlade apeluju da se građani prvo obrate Budžetskom fondu pri Ministarstvu zdravlja za liječenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspješno liječiti u Srbiji, s obzirom na to da ima mnogo slučajeva da se novac za liječenje oboljelih u inostranstvu traži mimo ove institucije.

Fond će blagovremeno razmotriti svaki zahtjev za liječenje djece i odraslih u inostranstvu, jer je država za ove namjene izdvojila više novca nego ranije, saopšteno je iz Vlade Srbije.