latinica  ћирилица
18/09/2018 |  12:38 | Autor: SRNA

Brnabić: U Srbiji neće biti formiran centar za migrante

U Srbiji neće biti formiran centar za migrante, izjavila je danas premijer Srbije Ana Brnabić koja je takve medijske navode nazvala tračevima.
Ana Brnabić - Foto: TANЈUG
Ana BrnabićFoto: TANЈUG

Brnabićeva je apelovala na novinare da ne šire takve tračeve, podsjetivši da je Srbija i ranije štitila granice od migranata sa Bliskog istoka koji su u Srbiju dolazili iz država EU.

"Nije se dogodilo i neće se ni dogoditi da Srbija bude centar za migrante. Nikada se nije govorilo o tome", rekla je Brnabićeva povodom najavljenog potpisivanja sporazuma između Evropske granične agencije /Fronteks/ i Srbije.

Ona je podsjetila i da su združene snage vojske i policije Srbije uspješno sprečavale ilegalni ulazak migranata u državu.

Šef delegacije EU u Beogradu Sem Fabricio prethodno je najavio da bi uskoro trebalo da bude potpisan statusni sporazum između Srbije i Fronteksa koji će dodatno regulisati saradnju srpskih vlasti i te agencije u vezi migranata.

Brnabićeva i Fabricio prisustvovali su okruglom stolu na kome je razgovarano o Nacrtu ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa.

Skupu su prisustvovali i ministri pravde i evropskih integracija Srbije Nela Kuburović i Јadranka Јoksimović.