latinica  ћирилица
18/09/2018 |  13:21 ⇒ 13:35 | Autor: SRNA

Ugovor o superviziji po projektu vodovodne i kanalizacione infrastrukture

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i Paolo Orsini, ovlašćeni predstavnik konzorcijuma "IRD inžinjering" Italija, Ruting Banjaluka i "IRD inžinjering" Banjaluka, potpisali su danas ugovor o superviziji po projektu vodovodna i kanalizaciona infrastruktura u Srpskoj vrijedan 2,5 miliona KM.
Potpisan ugovor - Zoran Tegeltija i Paolo Orsini - Foto: SRNA
Potpisan ugovor - Zoran Tegeltija i Paolo OrsiniFoto: SRNA

Realizacija projekta vodovodne i kanalizacione infrastrukture traje već sedam godina uz podršku Evropske investicione banke i u njemu učestvuju 32 lokalne zajednice u Republici Srpskoj.

"Do sada je u lokalnim zajednicama širom Srpske realizovano 98 miliona KM investicija u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, projektovanje i opremu", saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Navedeno je da ukupna vrijednost projekta, čija je realizacija planirana do 2021. godine, iznosi 100 miliona evra, a finansira se iz kredita EIB, vlastitog učešća opština, grant sredstvima EU i bilateralnim grantom Švedske.

Do sada su, osim ovoga, obezbijeđeni grantovi EU za investicije od 15,7 miliona evra, i to 10 miliona evra iz IPA 2010 Nacionalnog programa za BiH, 2,5 miliona evra iz IPA 2010 Švedske, 700.000 evra za sanaciju štete od poplava za opštine Šamac i Šekovići, milion evra za rekonstrukciju prečistača otpadnih voda u Trebinju i 1,5 miliona evra za izgradnju prečistača u Tesliću.