latinica  ћирилица
18/09/2018 |  14:04 ⇒ 19/09/2018 | 08:37 | Autor: RTS

SP: "Orlovi" sa "Baćuškama" za kraj prve faze

Odbojkaši Srbije sastaju se sa reprezentacijom Rusije u posljednjoj utakmici grupe C prve faze 19. Svejtskog prvenstva koje se održava u Italiji i Bugarskoj.
Odbojkaši Srbije na SP u Italiji (Foto: Odbojkaški savez Srbije) -
Odbojkaši Srbije na SP u Italiji (Foto: Odbojkaški savez Srbije)

Pobjeda u utakmici koja počinje u 20.30  časova, Srbiju vodi u drugu fazu koja će se igrati u Varni, u suprotnom će igrati u Milanu.

"Orlovi" su pretrpjeli poraz u prvom kolu na Svjetskom prvenstvu od selekcije SAD sa 3:2, ali su potom savladali Kamerun sa 3:0, Tunis sa 3:1 i Australiju sa 3:1 i trenutno sa Amerikancima dijele prvo mjesto u grupi sa po deset bodova.

Na drugoj strani reprezentacija Rusije, koja je evropski prvak i pobjednik Lige nacija, trenutno je treća sa utakmicom manje.

Plasman u drugu fazu turnira izboriće četiri selekcije, uz prenošenje svih osvojenih bodova u grupi. Pobjeda u večerašnjem duelu Srbiju vodi u drugu fazu koja će se igrati u Varni, gd,e ih očekuje duel sa prvoplasiranom ekipom grupe D1, trećeplasiranom iz grupe B i četvrtim iz grupe A. Drugačiji rezultat vodi ih u Milano, gdje će ih čekati dueli sa prvoplasiranom ekipom grupe A (najvjerovatnija Italija), drugom ekipom iz grupe B i četvrtom iz grupe D.