latinica  ћирилица
19/09/2018 |  15:18 ⇒ 18:00 | Autor: RTRS

Trebinje: Uređenje dvorišta OŠ ,,Јovan Јovanović Zmaj"

U Osnovnoj školi „Јovan Јovanović Zmaj“ u Trebinju počeli su radovi na ograđivanju školskog dvorišta. Projekat u vrijednosti od 50.000 KM obezbijedili su Vlada Republike Srpske i Grad Trebinje. Rok za završetak radova je 40 dana.

Nakon više od tri decenije, postavljanjem sigurnosne ograde, biće riješen bezbjednosni problem u Osnovnoj školi „Јovan Јovanović Zmaj“ u Trebinju. Učenici i nastavnici iz Bregova konačno će imati ograđen i bezbjedan školski prostor.

„Bezbjedno će biti, bilo je i do sada i to će svakako spriječiti vandale da nam uništavaju imovinu", rekao je Damjan Korol, učenik devetog razreda OŠ „Јovan Јovanović Zmaj“ TRebinje.

Defektolog u specijalnom odjeljenju djece sa posebnim potrebama Olgica Rudakijević istakla je da je ovo veoma značajan projekat i dodala da je prava investicija da bi se ogradilo dvorište, da bi djeca bila što bezbjednija i sigurnija i da se očuva imovina škole.

"Naše dvorište je urađeno, imamo puno zasada i cvijeća i kada bude ograda biće to mnogo ljepše i znamo da je to naš prostor, naglasila je ona.

Ovim projektom planirano je da budu postavljene dvije klizne kapije na sjevernoj i jedna manja na zapadnoj strani škole, koje će se nakon završetka nastave oko 20 časova zaključavati.

"Smatram da je ovo bilo neophodno i na zadovoljstvo sadašnjih i budućih generacija učenika i radnika naše škole, ovaj problem će biti riješen. Smatram da je to veoma značajno iz povećane bezbijednosti učenika naše škole, očuvanja školske imovine", zaključio je Darko Јegdić, direktor Osnovne škole „Јovan Јovanović Zmaj“ Trebinje.

Planirano je da se dio dvorišta oslika edukativnim igricama, koje će biti namijenjene đacima nižih razreda, a u zavisnosti od vremenskih uslova za sve učenike ove škole biće organizovana i škola na otvorenom.