latinica  ћирилица
19/09/2018 |  17:14 ⇒ 17:14 | Autor: SRNA

Poziv Bošnjacima da se priključe Vojsci Srbije

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin pozvao je Bošnjake u Raškoj oblasti /Sandžaku/ da se u većem broju prijave da budu u Vojsci Srbije.
Vojska Srbije - Foto: ilustracija
Vojska SrbijeFoto: ilustracija

"Ovo je vaša vojska. Ovo je naša vojska. Ovo je naša jedina zemlja i molim Bošnjake da u većem broju priđu Vojsci Srbije. Kvalitet života se popravlja, plate nam rastu, uslovi rada su sve bolji i tako će se nastaviti. Iskoristite tu priliku", rekao je Vulin u Novom Pazaru.

Vulin, koji je u kasarni u ovom gradu posjetio Drugu brigadu Kopnene vojske, rekao je da je ova brigada dio ove zajednice.

"Ovo nije okupatorska vojska. Ovo je vojska koja je izrasla iz ovog naroda i zbog ovog naroda. Zato posebno pozivam pripadnike većinskog naroda na ovom prostoru, pripadnike bošnjačke zajednice, da se prijavljuju i učestvuju u svojoj vojsci", rekao je Vulin.

On je naveo da su njihova vjerska prava zagarantovana i sve ono što čini njihovu specifičnost u Vojsci Srbije se poštuje i razvija.

"Pozivam ih da priđu svojoj vojsci, da budu njen deo i čuvaju svoju jedinu domovinu i zemlju, našu zajedničku Srbiju. Nemojmo dozvoliti da bilo ko, ko je željan jeftine političke promocije, pravi među nama podele", naveo je Vulin.

On je istakao da podjela nema i ne može ih biti, oni koji to rade - rade obično kada žive u Beogradu.

"Onda smatraju da je to najbolja i najlepša država, a valjda i vojska, a kada ostanu bez funkcije i položaja u Beogradu onda su spremni da svađaju narod", dodao je Vulin.

On je istakao da se u Drugoj brigadi Kopnene vojske vodi računa o čovjeku, o obuci i da će se više nego do sada obratiti pažnja na obuku, ali ne samo aktivnih pripadnika, već i rezervnog sastava Vojske Srbije,

"To je deo potrebe da svi zajedno branimo našu zemlju, da svi budemo spremni za odbranu zemlje, ali i da budemo spremni da zemlju čuvamo u trenucima elementarnih katastrofa, da znamo šta da radimo i kako da se ponašamo tokom poplava, požara i svega što može da ugrozi život i imovinu", rekao je Vulin.

Vulin je danas prisustvovao obuci pripadnika 28. mehanizovanog bataljona, te posjetio novoizgrađene objekte za smještaj borbenih vozila i bogoslužbene prostore u kasarni "Rifat Burdžević-Tršo" u Novom Pazaru.