latinica  ћирилица
19/09/2018 |  20:15 | Autor: TANЈUG

Snimak Madura kako jede odrezak razbjesnio narod Venecuele (VIDEO)

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro izazvao je bijes svog naroda zbog snimaka na Instagramu, a na kojima u luksuznom restoranu u Turskoj jede odrezak, dok stanovništvo Venecuele gladuje.
Nikolas Maduro - Foto: Getty Images
Nikolas MaduroFoto: Getty Images

Maduro se u društvu svoje supruge častio u restoranu Nusr-Et, koji je u vlasništvu svjetski poznatog kuvara Nusreta Gokčea, poznatijeg pod nadimkom "Salt Bae", prenio je Index.hr.

Gokče je prošle godine postao apsolutna internet senzacija nakon što su objavljeni snimci njegovog "senzualnog" začinjavanja hrane.

"Salt Bae" je tu medijsku popularnost unovčio te je danas vlasnik nekoliko restorana na tri kontinenta, a njegovi komadi mesa prodaju se po nekoliko stotina dolara.

Tako je nedavno ugostio Madura i poslužio ga, ali je prekasno shvatio kakav će odjek imati snimci koje je objavio na Instagramu.

Gokče je izgleda to shvatio, pa je izbrisao snimke koje je objavio na Instragramu, ali kasno.

Na njemu se vidi da Gokče priprema meso ispred Madura, poklanja mu majicu sa svojim likom, dok ovaj puši cigaretu i čeka luksuzno jelo.

Snimak, kako mnogi smatraju, postaje još sramotniji kada se stavi u kontrast sa prizorima bijede, gladi i ponižavanja na koje su stanovnici Venecuele naterani da ne bi gladovali - skupljanje trulog povrća sa pijaca i kupovina trulog mesa, između ostalog.

Skoro 90 odsto građana Venecuele danas živi u siromaštvu, 64 odsto stanovništva gladuje i ljudi su zbog nestašice hrane u proseku izgubili 11 kilograma tjelesne težine.

Procjenjuje se da je od 2015. Venecuelu napustilo 2,3 miliona ljudi.

Maduro danas za sve krivi zavjeru zapadnih kapitalističkih sila predvođenih SAD.