latinica  ћирилица
19/09/2018 |  21:24 ⇒ 21:40 | Autor: RTS

Marin: Nigdje kao na "Marakani"!

Najiskusniji fudbaler Crvene zvezde Marko Marin izjavio je da je remi protiv Napolija (0:0) dobar rezultat, ali i da su mogli i do pobjede na startu Lige šampiona. Marin ističe da nikada neće moći da zaboravi atmosferu sa tribina protiv Napolija i naveo razliku u odnosu na najbolji ambijent u Njemačkoj.

"Crveno-bijeli" su u sjajnoj atmosferi pred više od 50.000 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić" odolili drugom timu Italije i osvojili prvi bod u debitantskom nastupu u Ligi šampiona.

-Imamo dobru ekipu, vidjeli smo da možemo da igramo sa timovima kao što je Napoli. Dobro smo odigrali, zadovoljan sam bodom, iako smo možda mogli do sva tri - rekao je Marin. 
Bivši njemački reprezentativac dodaje da je u finišu nedostajalo mirnoće za pobjedu, prije svega prilikom šansi Ričmonda Boaćija.
-Poslednje dvije-tri kontre što smo imali falile su nam za pobjedu. Možda smo mogli da sačekamo i da budemo strpljiviji. Šutirali sa 20 metara, a mogli malo da sačekamo jer je bilo bolje pozicioniranih igrača - samokritičan je Marin.
Marin ističe da nikada neće moći da zaboravi atmosferu sa tribina protiv Napolija i naveo razliku u odnosu na najbolji ambijent u Njemačkoj – stadion Borusije iz Dortmunda.
-Osjećaj je fenomenalan, kad sam ušao na teren "Marakane" ovo nikad neću moći da zaboravim. To ne može da se mjeri ni sa Vestfalenom, tamo jedna tribina navija, a ovdje čitav stadion. Kad je krenula himna Lige šampiona, ništa se nije čulo sem navijača - fasciniran je sinoćnom atmosferom Zvezdin prvotimac.
Duel sa Partizanom predstojećeg vikenda ocjenio je kao važniji i od Napolija.
-Protiv Partizana hoćemo da pokažemo da smo najbolji u Srbiji. Čak nam je bitniji od Napolija. Svi očekuju od nas pobjedu, ali derbi je derbi i jako je opasno. Moramo da imamo punu koncentraciju - zaključio je bivši vezista Čelsija, Sevilje i Olimpijakosa.
Crvenu zvezdu u nedjelju očekuje derbi sa Partizanom u Humskoj, a 3. oktobra gostovanje kod Pari Sen Žermena u Ligi šampiona.