latinica  ћирилица
20/09/2018 |  07:22 ⇒ 18:48 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva otvorila Međunarodni sajam poljoprivrede u Bijeljini

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović svečano je danas u Bijeljini otvorila Međunarodni sajam poljoprivrede "Interagro 2018".

Otvaranju sajma prisustvovao je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić, te predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović.

Trodnevni sajam u Bijeljini okuplja 150 izlagača iz regije i zemalja EU.

Cvijanovićeva je rekla da je Sajam veoma dobro organizovan i da je zadovoljna brojem posjetilaca i izlagača, koje je posebno pohvalila zbog njihovog značaja za uspostavljanje daljih poslovnih kontakata, saradnje, te traženje novih tržišta.

Ona je posebno zahvalila predsjedniku Pokrajinske vlade Vojvodine Igoru Miroviću što je posjetio ovu manifestaciju.

- Kolega i prijatelj Mirović je danas sa nama u Bijeljini. Vidim veliku šansu za Vojvodinu i Semberiju da mnogo toga urade zajedno na obostranu dobrobit. Ovo se definitivno uklapa u naše aktivnosti koje na širem planu realizujemo u saradnji sa Pokrajinskom vladom i sa Vladom Srbije - rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je naglasila da sajam "Interagro", po kojem je Bijeljina prepoznatljiva, zaslužuje još veći značaj kao mjesto dobre organizacije i aktivnosti.

- Za narednih nekoliko godina ćemo imati i izgrađen auto-put koji će prolaziti kroz Bijeljinu i stići do Srbije. Trenutno nastavljamo gradnju od Doboja, a mnogo toga smo planirali - navela je Cvijanovićeva.

Predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović rekao je da je ta vlada posvećena sporazumu koji ima sa Vladom Srpske, što je dio ukupnih odnosa Republike Srpske i Srbije.

- Posvećeni smo stvaranju da bi ljudima u Srpskoj i Srbiji bilo bolje i da bi osjetili konkretne rezultate povezivanja. To se vidi i ovdje na sajmu u Bijeljini, gde je 20 preduzeća iz Vojvodine - naveo je Mirović.

Ističući da je sajam mjesto za postizanje dogovora, Mirović je rekao da je već postignut dogovor da polovinom oktobra bude održan sastanak sa svim proizvođačima iz Vojvodine, svim kompanijama koje imaju interese u Semberiji, Republici Srpskoj i BiH.

- Cilj tog sastanka je da kažemo koji su nam prioriteti i zaključci razgovora koje smo imali sa predsjednicima privrednih komora Srpske i Vojvodine, sa predsjednicom Vlade Srpske Željkom Cvijanović - pojasnio je Mirović i dodao da je neophodno unapređivati privredne kontakte.

Cvijanovićeva će danas u Višegradu prisustvovati svečanoj akademiji povodom obilježavanja krsne slave ove opštine - Male Gospojine.

RTRS/SRNA

Cvijanović u Bijeljini
Foto: RTRS

Cvijanović u Bijeljini
Foto: RTRS

Cvijanović u Bijeljini
Foto: RTRS

Cvijanović u Bijeljini
Foto: RTRS

Cvijanović u Bijeljini
Foto: RTRS

Cvijanović u Bijeljini
Foto: RTRS

Cvijanović u Bijeljini
Foto: RTRS