latinica  ћирилица
20/09/2018 |  08:55 | Autor: SRNA

Pavlović: Prisustvo Rusije - garancija mira na Balkanu

Udruženje građana "Istočna alternativa" Republike Srpske ocjenjuje da će sutrašnji dolazak ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Republiku Srpsku znatno doprinijeti stabilizaciji političke situacije i prestanku pritisaka na vlast Srpske.
Vojin Pavlović, UG "Istočna Alternativa" - Foto: SRNA
Vojin Pavlović, UG "Istočna Alternativa"Foto: SRNA

Predsjednik ovog udruženja Vojin Pavlović ističe da je Rusija jedina garancija mira na Balkanu i opstanka Republike Srpske.

"Očekujemo da će Republika Srpska ponuditi Ruskoj Federaciji pravljenje vojne obavještajne baze radi očuvanja mira na Balkanu i sprečavanja zatiranja pravoslavlja", rekao je Pavlović Srni.

U "Istočnoj alternativi" smatraju da najvažnija diplomatska i bezbjednosna aktivnost treba da bude uspostavalje ruske baze u Republici Srpskoj i podsjećaju da je NATO prisutan na prostoru bivše Јugoslavije.

Pavlović kaže da je upitan opstanak Srba i Republike Srpske ako se "ne desi da Rusija bude vojno i ekonomski prisutna na ovom prostoru" i da će doći do širenja terorizma u BiH i na Balkanu, te uvezivanja ruskih neprijatelja kojima je cilj uništenje Rusije.

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov posjetiće sutra Banjaluku.