latinica  ћирилица
20/09/2018 |  11:21 | Autor: RTRS

Kostajnica: Pjesničko podne sa Ljubivojem Ršumovićem

Pisac za djecu Ljubivoje Ršumović održaće sutra pjesničko podne u Osnovnoj školi "Petar Mećava" u Kostajnici, u okviru manifestacije "Književni susreti na Kozari".
Ljubivoje Ršumović - Foto: blic.rs
Ljubivoje RšumovićFoto: blic.rs

Direktor Narodne biblioteke "Nevenka Stanisavljević" u Kostajnici Svetlana Đurđević rekla je Srni da je ova ustanova organizovala druženje učenika osnovne škole sa bardom srpske književnosti za djecu, dok je u ostalim opštinama, koje su suorganizatori susreta, organizovano druženje pjesnika sa djecom pod nazivom "Oj, Kozaro, pjesmom opkoljena".

Ona je dodala da će na manifestaciji "Veče pjesnika zavičajnog kruga" koja će biti održana večeras u Prijedoru učestvovati i devetnaestogodišnja pjesnikinja iz Kostajnice Maja Nikolić, koja je već u osnovnoj školi počela pisati stihove, a danas piše pjesme i prozne tekstove.

Đurđevićeva, koja je član organizacionog odbora 46. "Književnih susreta na Kozari", istakla je da su susreti trajno kulturno dobro ovih prostora i cijele Republike Srpske, te da Kostajnica daje svoj doprinos njihovoj organizaciji i realizaciji.

Književni susreti na Kozari ove godine se održavaju u znaku 150 godina od rođenja književnika Alekse Šantića i Branislava Nušića i 80 godina od rođenja Dragana Kolundžije.

Ovogodišnji laureat nagrade "Skender Kulenović" je pjesnik Zdravko Miovčić za knjigu "Šta je duša skupila".