latinica  ћирилица
20/09/2018 |  12:04 ⇒ 12:35 | Autor: SRNA

Košarac: Kormakova dio sarajevske ekipe koja je "napakovala" sankcije Špiriću

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da američka ambasadorka u Sarajevu Morin Kormak u svojim istupima za medije nije pružila nikakav ozbiljan dokaz kojim bi opravdala odluku o uvođenju sankcija Nikoli Špiriću i njegovoj porodici.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

"Prema onome što je rekla o ovom slučaju, očigledno je da je gospođa Kormak bila dio sarajevske ekipe koja je Špiriću napakovala sankcije. Kladio bih se da su lažne informacije o Špiriću američkoj administraciji preko Kormakove plasirali čelni ljudi Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH", rekao je Košarac Srni komentarišući izjavu Kormakove za Radio Slobodna Evropa.

Košarac je iznio uvjerenje da je, uz šefove OBA BiH, u cijelu ovu farsu umiješan i SDS-ov ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić.

"Ista ekipa odradila je i zabranu ulaska ruskom piscu Zaharu Prilepinu u BiH, o čemu još ni Mektić, ni bilo ko drugi iz zajedničkih institucija BiH nije dao nikakvu ozbiljnu informaciju", podsjetio je Košarac.

On je rekao da Kormakova i Mektić treba da prestanu da vrijeđaju inteligenciju građana Republike Srpske i BiH svojim izjavama o navodnom učešću predstavnika SNSD-a u koruptivnim aktivnostima.

"Oni nastavljaju da vrijeđaju i kleveću Špirića i sve nas iz Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Rekao sam i ponoviću - kao poslanici opozicije nismo imali, niti smo mogli imati bilo kakve koristi od našeg političkog angažmana. Istovremeno, zbog koruptivnih aktivnosti uhapšen je prvi Mektićev saradnik u Službi za poslove sa strancima, a i sam Mektić je predmet istrage u vezi sa izgradnjom zgrade Službe za poslove sa strancima u vrijeme dok je bio direktor te službe. O tome Kormakova, koja je Mektićev osvjedočeni prijatelj i saradnik, ne priča u javnosti", ostakao je Košarac.