latinica  ћирилица
20/09/2018 |  13:07 | Autor: SRNA

Mektić nije iznio dokaze da funkcioneri MUP-a krijumčare drogu

Republičko javno tužilašto donijelo je naredbu o nesprovođenju istrage protiv NN lica - funkcionera MUP-a Republike Srpske jer iz iskaza ministra bezbjednosti u Sajetu ministara Dragana Mektića datog tužiocu ne proizilaze osnovi sumnje da su ta lica počinili krivično djelo krijumčarenje droge, saznaje Srna.
Okružno tužilaštvo Banja Luka - Foto: RTRS
Okružno tužilaštvo Banja LukaFoto: RTRS

Mektić je 20. jula gostujući na BNTV tvrdio da ima "čvrste dokaze da vrha MUP-a Republike Srpske stoji iza krijumčarenja narkotika u Banjaluci".

Izvor Srne rekao je da je nadležna policijska uprava 23. jula, u skladu sa svojim nadležnostima, dostavila snimak Mektićeve izjave Republičkom javnom tužilaštvu na dalje postupanje s ciljem utvrđivanja istinitosti njegovih navoda, odnosno postojanja osnova sumnje da su funkcioneri MUP-a Republike Srpske izvršili krivično djelo.

Republičko javno tužilaštvo obavijestilo je 19. septembra MUP Srpske da su 6. septembra saslušali Mektića koji u svojoj izjavi nije iznio bilo kakva saznanja koja upućuju na istinitost njegove tvrdnje date na BNTV, te da su zbog toga donijeli naredbu o neprovođenju istrage, jer iz Mektićevog iskaza datog tužiocu ne proizilaze osnovi sumnje da su NN lica - funkcioneri MUP-a BiH počinili krivično djelo, saznaje Srna.