latinica  ћирилица
20/09/2018 |  15:32 | Autor: SRNA

BL- U petak neće raditi pojedini objekti zbog posjete Lavrova

Gradska uprava Banjaluka saopštila je da će sutra u pojedinim dijelovima grada privremeno biti zabranjen rad ugostiteljskih i poslovnih objekata zbog posjete ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova.
MUP Republike Srpske - Foto: RTRS
MUP Republike SrpskeFoto: RTRS

Rad ugostiteljskim i poslovnim objektima biće zabranjen sutra od 12.00 do 20.00 časova, a odnosiće se na objekte u 20 ulica na području grada i na Trg Republike Srpske.

Ova naredba donesena je na zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, a njeno sprovođenje će kontrolisati gradsko Odjeljenje komunalne policije uz asistenciju pripadnika MUP-a .

Povodom posjete visokog zvaničnika Ruske Federacije, MUP Srpske je saopštio da će sutra u vrijeme dolaska i odlaska ruske delegacije biti zabranjeno kretanje motornim vozilima, te ograničeno kretanje drugih učesnika u saobraćaju, uključujući bicikliste i pješake, na trasi kretanja delegacije od Međunarodnog aerodroma Banjaluka u Mahovljanima do grada od 14.00 do 16.00 časova, kao i od 18.00 do 19.30 časova.

Ova zabrana biće na snazi i u ulicama Gundulićevoj, Olimpijskih pobjednika i u dijelu Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića za vrijeme aktivnosti Sergeja Lavrova.

Iz MUP-a Republike Srpske dodaju da će u petak biti zabranjen prevoz eksplozivnih materija, kao i saobraćaj za teretna vozila ukupne nosivosti veće od 7,5 tona na području Banjaluke, Laktaša, Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.