latinica  ћирилица
20/09/2018 |  15:44 ⇒ 16:18 | Autor: RTRS

Stevandić: Da li je opozicija za anarhiju ili za fer izbore?

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Nenad Stevandić pozvao je "Savez za pobjede" da se izjasne da li su za demokratkse izbore, da narod u fer i demokratskoj borbi, odluči ko treba da vodi Republiku Srpsku ili su za anarhiju, nasilje i pozive na linč o kojima govore na skupovima.

On je dodao da je potreban stav opozicije kada je riječ o targetiranju i uvredama koje se na račun najviših predstavnika institucija Srpske iznose na Trgu Krajine, odnosno na okupljanjima grupe "Pravda za Davida".

"Opozicija prijepodne ima neku kampanju, a popodne ide da protestuje sa onima koji govore da smo ratni zločinci, da je /predsjednik Srpske Milorad/ Dodik ovakav i onakav...", rekao je Stevandić.

On je istakao da svi koji predstavljaju institucije Srpske i imaju zadatak da one ostanu stabilne kako bi Republika funkcionisala, trpe u zadnjih nekoliko dana najneprimjerenije pritiske, ali i nejnevjerovatnije uvrede i targetiranja sa ciljem da se izazovu incidentne situacije u predizbornoj kampanji.

Komentarišući pokušaj upada pripadnika pokreta "Pravda za Davida" u Policijsku stanicu u Banjaluci, Stevandić je rekao da ne treba niko da ima iluziju da će Republika Srpska dozvoliti bilo kakvo ugrožavanje bezbjednosti, ustavnog poretka i destabilizaciju Srpske.

"I pored toga što korektno i s puno poštovanja i trpljenja reagujemo na sve provokacije i uvrede, spremni smo da branimo Srpsku i njene institucije", poručio je Stevandić i dodao će biti reagovano na zakonit način kako bi se spriječili bilo kakvi incidenti.