latinica  ћирилица
20/09/2018 |  15:49 ⇒ 18:19 | Autor: SRNA

Dačić sutra u Banjaluci

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić boraviće sutra u Banjaluci, gdje će se sastati sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovim, saopšteno je iz MIP Srbije.
Lavrov i Dačić - Foto: TANЈUG
Lavrov i DačićFoto: TANЈUG

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da će sutrašnji sastanak u Banjaluci sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim, čiji je domaćin predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, biti još jedna izuzetna prilika da se snažno afirmišu najbolji odnose Rusije sa Srbijom i Srpskom.

Dačić je naveo da će na sastanku sa Lavrovom razgovarati i o Kosovu i Metohiji, te da će to biti prilika da ponovo iznese stav Beograda o pregovorima sa Prištinom.

- Naš stav je poznat, bez Ruske Federacije ne može biti ni dugoročnog i održivog rješenja za Kosovo i Metohiju. Naravno, razgovaraće se i o daljem razvoju odnosa Rusije i Srbije i Republike Srpske. Јoš jednom će se pokazati da Srbi u Rusiji vide velikog prijatelja - rekao je Dačić za Sputnjik.

MIP Srbije ranije je saopštio da će Dačić sutra posjetiti Banjaluku i da će tokom boravka posjetiti mjesto izgradnje Srpsko-ruskog hrama i kulturnog centra.