latinica  ћирилица
20/09/2018 |  18:58 ⇒ 19:03 | Autor: RTRS

Sindikat radnika MUP-a traži povećanje plata

Sindikat radnika unutrašnjih poslova traži povećanje plata za 35 odsto po osnovu prirode posla i otežanih uslova rada, kao i utvrđivanja drugačije osnovice za obračun penzija na osnovu plata u petogodišnjem periodu.
Anica Јondić (foto:bhrt.ba) -
Anica Јondić (foto:bhrt.ba)

Predsjednik ovog sindikata Anica Јondić rekla je novinarima da će potpisivanje peticije početi 26. septembra u svim organizacionim jedinicama MUP-a Srpske.

"Očekujemo da će nekoliko hiljada pripadnika MUP-a potpisati peticiju, koja će zatim biti proslijeđena na razmatranje Vladi Republike Srpske", istakla je Јondićeva nakon sjednice Republičkog odbora sindikata radnika unutrašnjih poslova u Banjaluci.

Ona je navela da plata policijskog službenika u Republici Srpskoj iznosi 830 KM, a penzija od 500 do 540 KM.

"Sindikat radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva Vladu Srpske da pristupi pregovorima o cijeni rada za narednu godinu. Zakonska obaveza Vlade i granskog sindikata je da pregovaraju o cijeni rada za iduću godinu u toku izrade budžeta", napomenula je Јondićeva.

Predsjednica ovog sindikata Anica Јondić najavila je potpisivanje peticije, dodajaći da je plata policijskog službenika u Republici Srpskoj 830, a penzija od 500 do 540 maraka.