latinica  ћирилица
20/09/2018 |  19:23 ⇒ 20:50 | Autor: SRNA

Višegrad: Povelja opštine uručena Dodiku i Cvijanovićevoj

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević danas je na svečanoj akademiji povodom krsne slave ove lokalne zajednice - Male Gospojine uručio opštinsku Povelju predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsjedniku Vlade Srpske Željki Cvijanović.
Svečana akademija, Višegrad - Foto: RTRS
Svečana akademija, VišegradFoto: RTRS

Dodik je čestitao krsnu slavu opštine stanovnicima Višegrada i izrazio zadovljstvo uspješnom saradnjom republičke vlasti sa rukovodstvom ove lokalne zajednice.

On je istakao da je upravo ta saradnja čelnih ljudi Višegrada, Vlade Republike Srpske i proslavljenog režisera Emira Kusturice dovela do izgradnje Andrićgrada, koji je na regionalnoj turističkoj mapi.

"Naša je želja da učinimo sve da grad i cjelokupno stanovništvo osjeti dobrobiti svih kretanja i stabilizacije koju imamo u Republici Srpskoj", rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je istakao da je upravo proslava krsne slave Višegrada prilika da se sumiraju rezultati.

"Nastavićemo i dalje da radimo. Višegrad konačno ima pravog načelnika koji ima dovoljno energije, strpljenja i širine da radi sa svima koji su zainteresovani da ovaj grad bude bolji, razvijeniji i ljepši", istakao je Dodik.

Dodik je poručio da je najvažnije da se očuva identitet Srba na ovim prostorima u čemu Srpska pravoslavna crkva ima ključnu ulogu.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Cvijanović istakla je odličnu saradnju sa rukovodstvom Višegrada na realizaciji projekta, te izrazila zadovoljstvo što je u prethodnom periodu izdvojeno oko 35 miliona KM za različite projekte koji su značili unapređenje uslova života za stanovništvo Višegrada, standarda i infrastrukture.

Ona je naglasila da je uvijek kada je slava neke opštine to istovremeno i praznik za cijelu Republiku Srpsku, izražavajući zahvalnost što joj je uručena Povelja opštine Višegrad.

"Veoma sam zadovoljna što su ovdje stabilne prilike i što inače na nivou Republike i u loklanim zajednicama popravljamo finanisijsku situaciju i izlazimo u susret mnogim potrebama naših građana", dodala je ona.

Načenik opštine Đurević izrazio je zahvalnost predsjedniku Dodiku u Vladi Republike Srpske za kontinuirano ulaganje u ovu lokalnu zajednicu, ističući da su u ovoj godini izdvojena sredstva za dva kapitalna projekta - kanalizaciju u vrijednosti od 350.000 KM i vodovod u naselju Prelevo i Klašnik u vrijednosti od 250.000 KM.

"Radovi na izgradnji kanalizacije su već u toku, a za vodovod rješavamo imovinske odnose, nakon čega kreću radovi", rekao je Đurević.

Tokom svečane akademije, Povelja opštine Višegrad uručena je zaslužnim građanima ove lokalne zajednice.