latinica  ћирилица
20/09/2018 |  19:51 ⇒ 20:33 | Autor: RTRS

Partizan prejak za Mornar!

Košarkaši Partizana pobijedili su Mornar iz Bara u prvom meču četvrtfinala ABa Superkupa koji se igra u Laktašima. "Crno bijeli" su slavili 91:77, i u borbi za finale čekaju pobjednika duela Budućnost - Igokea. Po četvrtinama je bilo 22:18, 25:26, 20:19, 24:14.
Aba super kup (foto:aba) -
Aba super kup (foto:aba)

Tokom čitavog meča Partizan je imao prednost, koja je u pojedinim trenucia iznosila i rekordnih 16 poena prednosti.

Partizan se tako revanširao Mornaru za poraz u prošlogodišnjem izdanju Superkupa, ali i za poraza u oba meča prošlosezonskog izdanja ABA lige.

Partizan je dobro otvorio meč, a raspucani su bili australijsko pojačanje DŽok Lendejl i Đorđe Gagić, dok je Mornar držao u životu Kadin Kerington koji je već na kraju prve dionice meča imao četiri postignute trojke i postigao maltene sve poene svoje ekipe u tom dijelu igre.

Ekipa Nenada Čanka kontrolisala je dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta, ali pitanje pobjednika rešila tek na startu poslednjeg kvartala.

Barani su se u prvom poluvremenu držali u životu trojkama, a u nastavku nisu mogli da izdrže ritam "crno-bijelih" koji su stvari postavili na svoje mesto u uvodnih pet minuta poslednje četvrtine.

Meč je prelomila serija crno-belih 15:3 na startu poslednje četvrtine, a upravo je u tim trenucima ekipa Partizana odigrala najbolju odbranu gledajući sve pripremne utakmice.

Beograđane su do trijumfa predvodili Đorđe Gagić sa 23 poena i šest skokova, Vanja Marinković je ubacio 16 poena, a DŽok Lendejl 15. Dobru partiju prikazao je i Rade Zagorac  sa devet poena, 6 skokova i 4 asistencije.

Na drugoj strani istakao se Kadin Kerington sa 20 poena, 3 skoka i 5 asistencija, a Uroš Luković je ubacio 12 poena i zabilježio 9 skokova.