latinica  ћирилица
20/09/2018 |  19:56 ⇒ 20:04 | Autor: RTS

Ukidaju se vize Srbiji za UAE

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i njegov kolega iz UAE šeik Abdulah bin Zajed dogovorili su ukidanje viza građanima Srbije koji putuju u tu zemlju.
Vukićević i Dačić (foto: MSP Srbije) - Foto: RTS
Vukićević i Dačić (foto: MSP Srbije)Foto: RTS

Dačić i njegov domaćin konstatovali su visok nivo bilateralnih odnosa i saradnje i dogovorili njihovo dalje jačanje i unapređivanje.

Dačić je istakao zadovoljstvo nivoom ostvarenih kontakata na visokom i najvišem nivou, kao i usponom u međusobnoj ekonomskoj saradnji, te najavio jačanje i proširenje sveukupne saradnje.

Ujedinjeni Arapski Emirati su najznačajniji partner Srbije u regionu zaliva, a Emirati su prepoznali Srbiju kao važnog partnera na Balkanu, izjavio je Dačić.

Istakao je da broj turista iz Emirata u Srbiji raste iz godine u godinu i iznio podatak da je prošle godine više od 20.000 građana Srbije boravilo u Emiratima.

Emirati predstavljaju drugi dom za više od 6.000 srpskih državljanja, što ih čini najbrojnijom srpskom zajednicom na prostoru Bliskog istoka, naznačio je ministar.

Šef srpske diplomatije se zahvalio Emiratima na finansijskoj i logističkoj podršci koju pružaju Ambasadi Srbije u Abu Dabiju i poželio ambasadoru Srbije Stanimiru Vukićeviću uspješno obavljanje dužnosti.

"Uveren sam da će kao prvi ambasador Srbije u Emiratima, u novim prostorijama Ambasade, dati novu energiju i podsticaj daljem razvoju ukupnih bilateralnih odnosa dvije zemlje", rekao je Dačić.