latinica  ћирилица
20/09/2018 |  21:19 ⇒ 21:20 | Autor: SRNA

Aerodrom Banjaluka na krilima umjetnosti

U pristanišnoj zgradi Međunarodnog aerodroma Banjaluka večeras je održan koncert klasične muzike "Aerodrom Banjaluka na krilima umjetnosti", kao doprinos kandidaturi grada Banjaluka za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine.
Aerodrom Banjaluka na krilima umjetnosti - Foto: SRNA
Aerodrom Banjaluka na krilima umjetnostiFoto: SRNA

Umjetnost ne pripada samo galerijama, muzejima, nego je to nešto što se može prirediti i na trgovima, ulicama i drugim mjestima, rekao je v.d. direktora Aerodromi Republike Srpske Duško Kovačević.

"Iz tog razloga smo odlučili da večeras organizujemo koncert ozbiljne muzike, kako bi Aerodrom postao mjesto, ne samo odlazaka i dolazaka ljudi, te sastanaka i rastanaka, nego da bi to postalo i mjesto na kojem će se odvijati kulturni događaji", rekao je Kovačević.

On je najavio da ovo preduzeće ima u planu i da nastavi sa ovim i sličnim aktivnostima, te da će u skorije vrijeme biti organzovane i izložbe.

"Sigurno je da ćemo nastaviti saradnju sa našim umjetnicima, kojima ćemo ponuditi mjesto da se predstave", rekao je Kovačević.

Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović izrazio je zadovoljstvo što ovo preduzeće uvodi novine, kao što je učešće u kulturnom životu.

"Posebno me raduju aktivnosti koje se preduzimaju povodom početka niskobudžetnih letova, koji će znatno doprinijeti razvoju Laktaša, kao i cijele regije. Cilj je da se Aerodrom stavi u punu funkciju i da bude na usluzi građanima", rekao je Karapetrović.

Flautistkinja Marija Pilipović rekla je da je repertoar za koncert osmišljen tako da bi svako mogao da čuje nešto interesantno za sebe, ali i da podstakne sve da ovakvi događaji budu tradicija.