latinica  ћирилица
23/09/2018 |  12:41 ⇒ 14:39 | Autor: SRNA

Čubrilović otvorio brdsku auto-trku "Nagrada Banjaluke 2018"

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović otvorio je danas u Banjaluci Desetu brdsku auto-trku "Nagrada Banjaluke 2018" koja je okupila 40 takmičara iz cijele BiH.
Nedeljko Čubrilović - auto-trka - Foto: SRNA
Nedeljko Čubrilović - auto-trkaFoto: SRNA

Čubrilović je rekao da ova trka važna za razvoj, unapređenje i popularizaciju auto-sporta, ali i afirmaciju Banjaluke i Republike Srpske.

"Ova trka je sklop svega onoga što treba da doprinese bezbjednosti saobraćaja", rekao je Čubrilović.

On je naveo da je staza "Krčmarice" jedna od najbezbjednijih, te izrazio nadu da će takmičari danas postići željene rezultate.

Čubrilović je istakao da poruka sa ovog takmičenja treba da bude - bezbjedniji saobraćaj i ponašanje vozača prema zakonu kako ne bi bilo tragedija i neželjenih posljedica.

"Takmičarima želim puno uspjeha, a organizatorima puno sreće", rekao je Čubrilović.

Generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske Ranko Babić rekao je Srni da se Brdska auto-trka "Nagrada Banjaluke 2018" vozi na izuzetno atraktivnoj stazi "Krčmarice" dugoj 4.450 metara koja je tokom godina postala prepoznatljiva među ljubiteljima i poznavaocima auto-sporta širom regiona.

On je rekao da je ovo deseta jubilarna brdska trka, ističući da 2014. godine zbog poplava nije mogla da bude održana.

Babić je naveo da je Banjaluka jedinstvena po tome što nekoliko kiliometara od centra grada ima brdsku stazu - jednu od najljepših i najbezbjednijih u regionu, ali da u Zalužanima ima i kružnu stazu za moto i auto kružne trke i karting stazu, te rafting stazu.

"Malo koji grad u svijetu ima takve mogućnosti i zato je Banjaluka prepoznatljiva i kao domaći i kao grad sporta", istakao je Babić.

Organizator Brdske auto-trke "Nagrada Banjaluke 2018" je Auto-karting klub "Profesional" Banjaluka, uz tehničku podršku Sportskog Auto-moto saveza i pokroviteljstvom predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića i Auto-moto saveza Republike Srpske.