latinica  ћирилица
24/09/2018 |  09:16 ⇒ 10:22 | Autor: SRNA

Trninić: Nećemo odustati od zacrtanih trasa

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić poručio je da Srpska neće odustati od puteva koje je zacrtala u strateškim dokumentima, među kojima ima nekoliko onih koji trebaju dodatno da je povežu sa Srbijom.
Neđo Trninić - Foto: RTRS
Neđo TrninićFoto: RTRS

"Nijedna trasa koju bude zagovarao neko treći preko naše teritorije neće moći proći bez saglasnosti Republike Srpske", rekao je Trninić za "Glas Srpske".

On je dodao da u dokumentima Srpske zacrtani pravci prema Srbiji, između ostalog, vode preko Istočnog Sarajeva, Sokoca, Rogatice, Višegrada do granice sa Srbijom, ali i preko Brčkog i Bijeljine.

Trninić je rekao da je jedan od ključnih projekata za Republiku Srpsku u završnoj fazi, te da će u prvoj sedmici oktobra biti pušten u saobraćaj auto-put Banjaluka-Doboj.

Govoreći o mostu "Bratoljub", između Bratunca i Ljubovije, resorni ministar je rekao da Uprava za indirektno oporezivanje BiH uvjerava da će do kraja mjeseca biti raspisan tender za izbor najboljeg ponuđača kada je riječ o izgradnji graničnog prelaza.

On je ocijenio da se prije ovog perioda naredne godine neće moći upotrebljavati. "Nažalost, to je tako i ako bude drugih opstrukcija pitanje je kada će sve to biti završeno", rekao je Trninić.

Kada je riječ o izgradnji mosta na Savi kod Gradiške, Trninić je rekao da iz Hrvastke uvjeravaju da postoji sitna tehnička greška koju će veoma brzo ispraviti i da će tender za izgradnju biti raspisan do kraja ovog mjeseca.

On je naveo da se razgovara i sa određenim zainteresovanim partnerima kada je riječ o proširenju ponude na banjalučkom aerodromu, jer postoji želja da sljedeće godine uvedu još neke destinacije.