latinica  ћирилица
24/09/2018 |  11:18 ⇒ 12:39 | Autor: SRNA

Ženska ekipa "Glasinca" treća na prvenstvu BiH

Atletičarke sokolačkog Atletskog kluba "Glasinac" sa osvojena 42 boda bile su treće na ekipnom prvenstvu BiH za seniorke, koje je održano u Zenici.
Atletičarke "Glasinca" - Foto: SRNA
Atletičarke "Glasinca"Foto: SRNA

Atletičarka "Glasinca" Mladena Petrušić bila je najbolja u skoku udalj i na 100 metara sa preponama, Sara Lučić prva u skoku uvis i Anja Čolaković prva u troskoku.

Drugo mjesto u bacanju koplja pripalo je Anđeli Kovačević i drugo ekipi "Glasinca" u disciplini štafeta četiri puta 100 metara.

Anica Bartula stigla je treća u trci na 100 metara.

Četvrta mjesta zauzeli su Ivana Poluga na 400 metara sa preponama, Tijana Zekić na 800 metara, Anđela Kovačević u bacanju kugle, Anica Bartula u bacanju kladiva i Gorana Cvijetić na 3.000 metara, povratnik na atletske staze nakon dvije-tri godine pauze, nastupivši rekreativno kao pojačanje "Glasinca".

Trener "Glasinca" Neđo Đurović ističe da je ekipa sokolačkih atletičarki nastupila nekompletna, pa je umjesto 10 na prvenstvu učestovalo osam djevojaka, zbog obaveza Draženke Gavrić /3.000 stipl/ i Dajane Subašić /kladivo/.

Imajući u vidu njihove dosadašnje rezultate, Đurović je uvjeren da je ekipa "Glasinca" mogla da se nađe na samom vrhu ovog takmičenja, kojim se privodi kraju ovogodišnja sezona za seniore.

"`Glasinac` sa zadovoljstvom može zatvoriti dnevnik rada u ovoj sezoni, imajući u vidu da smo se okitili sa tri zlata sa `Balkanijade`, da su naši takmičari nastupali na svjetskim i evropskim prvenstvima, te donosili desetine madalja sa takmičenja u regionu, čime mogu da se ponose i atletičari i treneri", naglasio je Đurović.

On dodaje da će seniori u ovoj godini nastupati na još nekom od kroseva, ukoliko budu organizovani, i najavljuje još dva prvenstva Republike Srpske za pionire.

Na ekipnom prvenstvu BiH u Zenici prvo mjesto pripalo je atletičarkama Atletskog kluba "Sarajevo", a drugo ženskoj ekipi banjalučkog "Borca".