latinica  ћирилица
25/09/2018 |  17:25 ⇒ 26/09/2018 | 10:43 | Autor: RTRS

Cvijanović: Licemjerno što Ivanić ne pominje Britance

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je licemjerno to što je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić pozvao Srbiju da se ne miješa u izbore u BiH, a nikada nije našao za shodno da pomene silne Britance koji su u direktnoj vezi sa ovim izborima i koji već borave u Banjaluci.

"Ti Britanci u Banjaluci imaju i udomitelje, stanuju po raznim mjestima i u direktnoj su vezi sa ovim izborima i nekim drugim procesima", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Srebrenici.

Povodom tvrdnje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o umiješanosti zapadnih sila u izbore u Srpskoj, Cvijanovićeva navodi da stranci ovdje ne žele ni stabilne institucije, ni stabilnu vlast, ni ljude koji razmišljaju svojom glavom, niti Republiku koja može da odlučuje sama o sebi.

"Predsjednik Srbije je to rekao zato što ima saznanja. I mi imamo saznanja o tome. Već odavno postoji tendencija da se traže poslušnici koji će prihvatiti da Sarajevo bude mjesto odlučivanja", naglašava Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva pita Ivanića da li on kao miješanje u izbore tretira činjenicu da Srbija ulaže ogromna sredstva da bi pomogla građanima Republike Srpske i lokalnim zajednicama da se bolje razvijaju.

- Vučić se ne miješa u izbore, već sa institucijama Srbije nastoji da pomogne upravo lokalnim zajednicama širom Republike Srpske. Činjenica je da su oni uložili 21 milion evra u prethodnom periodu upravo da bi podržali projekte koji su važni u našim lokalnim sredinama - rekla je Cvijanovićeva ranije danas novinarima u Zvorniku.

Cvijanovićeva je napomenula da to pokazuje koliko je Srbiji važno da ostavi svoj trag i pokaže svoj odnos prema Republici Srpskoj, njenim institucijama i posebno prema njenim građanima, što, kako je navela, svako treba da cijeni.

- Ivanić, nažalost, vjerovatno smatra da se Srbija miješa u izbore time što izgradi školu, put ili vrtić u Srpskoj. To je pogrešan zaključak jer Srbija želi da pomogne našim građanima - poručila je Cvijanovićeva.

RTRS/SRNA