latinica  ћирилица
25/09/2018 |  18:24 | Autor: B92

Mitrović nije među favoritima

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović igra sjajno od početka sezone i najbolji je pojedinac Fulama u Premijer ligi.
Aleksandar Mitrović - Foto: Getty Images
Aleksandar MitrovićFoto: Getty Images

Mitrović je na prvih šest utakmica u novoj sezoni postigao pet golova, pa sada dijeli prvo mjesto liste strijelaca sa Edenom Azarom iz Čelsija.

Nekadašnji igrač Partizana, Anderlehta i Njukasla je od početka februara, kada je debitovao za Fulam, čak 17 puta tresao protivničke mreže – više nego bilo koji igrač u engleskom fudbalu.

Međutim, svjetske kladionice i dalje ga ne svrstavaju u najuži krug favorita za osvajanje Zlatne kopačke Premijer lige. On se nalazi tek na osmoj poziciji.

Na prvoj poziciji je Serhio Aguero, napadač Mančester Sitija koji je do sada dao četiri pogotka. Drugi favorit je Hari Kejn, a treći prošlogodišnji osvajač Mohamed Salah. Bukmejkeri "vjeruju" u Egipćanina, uprkos tome što nije ni blizu forme iz prošle sezone.

Ispred Mitrovića su Eden Azar (10), Pjer-Emerik Obamejang (11), Sadio Mane (12) i Romelu Lukaku (12).

Zanimljivo, on se našao ispred Aleksandra Lakazeta koji blista od početka sezone u dresu Arsenala, ali je više pogodaka postigao u Ligi Evrope.

Favoriti za najboljeg strijelca Premijer lige:
1. Serhio Aguero 
2. Hari Kejn
3. Mohamed Salah
4. Eden Azar
5. Pjer-Emerik Obamejang
6. Sadio Mane
7. Romelu Lukaku 
8. Aleksandar Mitrović 
9. Aleksandr Lakazet
10. Roberto Firmino