latinica  ћирилица
25/09/2018 |  18:35 ⇒ 26/09/2018 | 10:43 | Autor: RTRS

Ne prestaju prijetnje Davora Dragičevića

Ne prestaju prijetnje koje, sa Trga Krajine, nosiocima najodgovornijih funkcija u Republici Srpskoj upućuje Davor Dragičević.

Za njega su svi zločinci i ubice, institucije ne bi trebalo da postoje, a 5. oktobra mnogo toga više neće ni da postoji. I dok je juče Novinska agencija Republike Srpske, pozivajući se na pojedine portale objavila plan opozicije o nestanku Davora Dragičevića, za šta bi bila optužena aktuelna vlast, sinoć se na Trgu pojavio predsjedniik SDS-a Vukota Govedarica.

Na taj način definitivno je potvrdio sve teze o tome da projekat "Pravda za Davida" ima političku pozadinu.

Tamo gdje nema nijedne institucije, tu je slobodna teritorija. Ovo je poruka Davora Dragičevića, sinoć izrečena na Trgu Krajine. Sve institucije Republike Srpske je nazvao fašističkim. MUP-u je ponovo odredio rok trajanja.

"Ovi zločinci, MUP Srpske, garantujem im do 5. oktobra", kaže Davor Dragičević.

Da je duboko u politici, odavno nije više novost. I prijetnje su postale svakodnevne. Ova MUP-u je zastrašujuća, a sinoć je još poručio i da neće biti ni posla, ni penzija, ni socijalne pomoći. Zato je pozvao bh. institucije da reaguju.

"Pozivam institucije i sve one koji rade u BiH. Dosta je bilo prazne priče. Imate zakon, ako moć nemate. Uzmite moć u svoje ruke, kao Davor Dragičević i "Pravda za Davida". Hapsite, privodite, vežite", govorio je Dragičević.

Ovo je prvi put da su javno pozvane bh. institucije da reaguju. I to je upravo ono što mnogi čine u ovoj grupi. Tokom napada na policijsku upravu i duge noći, kada nije skupljena kritična masa i pored velikog napora pojedinih nevladinih organizacija i medija, te kandidata opozicije, komentari iz Federacije su bili stravični.

"Sutra dolazim u Banjaluku sa dva minobacača. Ima da dignem cijeli MUP u vazduh", poruke su koje se mogu pročitati na internetu.

Tako se borba vodi na više nivoa. Јedni bi oružjem, kao ovaj što se krije na internetu, drugi otvoreno, kao što su kandidati PDP-a i SDS-a za naredne izbore, pozivajući na revoluciju u nekoliko navrata, što radi i nevladin sektor, prikriveno ili potpuno otvoreno, a treći lobirajući iz inostranstva zagovarajući probosansku politiku u Banjaluci kroz sve navedene nivoe.

Davor, za to vrijeme, i dalje prijeti svima koji žele istinu kroz jedino moguće sredstvo. Putem institucija.

"Šta hoće frajer Milorad Dodik? Moj krevet? Dobićeš moj krevet 5. oktobra", ističe Dragičević.

O iskorišćavanju maloljetnika Ombudsman za djecu još ni riječi nije progovorio, iako smo ovoj instituciji već postavljali pitanja, niti oni koji Ombudsmanu postavljaju pitanje - šta li to rade? I još jedan vrlo važan segment, koji bi tek trebalo da dođe na red istrage. Nezvanično, kroz račune grupe prošlo je više od 800.000 maraka. Postavlja se pitanje - na šta se novac troši?