latinica  ћирилица
30/09/2018 |  19:20 ⇒ 21:05 | Autor: RTRS

Pelagićevo- Rekonstrisana zgrada opštinske administracije

Završena je rekonstrukcija zgrade opštinske administracije u Pelagićevu, u kojoj će biti smještene i neke republičke institucije i organi uprave. Vlada Srpske u ovaj objekat uložila je 950.000 KM.

Na zgradu od 900 metara kvadratnih korisnog prostora, smještenoj u centru, građani i zaposleni, godinama su čekali.

Osim opštinske administracije i pratećih službi, u prostorijama će biti smještena i Uprava za imovinsko - pravne i geodetske poslove Republike Srpske, služba Poreske uprave i Pošta Srpske.

- Ovaj objekat će koristititi, ne samo radnicima administracije, nego svim građanima - rekao je Simo Stakić, načelnik opštine Pelagićevo.

Vlada Srpske je u rekonstrukciju zgrade uložila 950.000 KM, a Vlada Srbije u Trg 9. januar i spomen kompleks "Vaso Pelagić", 400.000 maraka. Republička Vlada finansirala je još nekoliko projekata u mjesnim zajednicama Pelagićeva.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić istakao je da je Vlada Srpske za podršku ovoj lokalnoj zajednici  obezbijedila više od 1,5 miliona maraka.

Opštinska i republička administracija u novim prostorijama sa radom će početi za 30 dana, nakon što bude nabavljen kaneclarijski namješetaj.

Ministar Đokić najavio je da će osim najavljene izgradnje fabrike pirotehnike, u Pelagićevu biti i fabrika kamene vune.