latinica  ћирилица
02/10/2018 |  13:14 | Autor: SRNA

Na području Zvornika spriječeno krijumčarenje Iranaca

Službenici Јedinice granične policije Zvornik spriječili su krijumčarenje pet državljana Irana u graničnom pojasu na području Zvornika.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

Iranci su otkriveni juče prilikom kontrole taksija kojim je upravljalo lice čiji su inicijali P.Š. nakon čega je, prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, ono uhapšeno.

Protiv P.Š. će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi, kao i krivično djelo sprečavanje ovlaštenog službenog lica u vršenju službene radnje.

Ilegalni migranti predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Јedinice granične policije Aerodrom Sarajevo juče su kontrolom pasoša državljanina Danske čiji inicijali su A.Z.E. otkrili falsifikovanu putnu ispravu kojom je pokušao izaći iz BiH.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave, A.Z.E. je uhapšen i biće predat Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Falsifikovani dokument je privremeno oduzet.

Pripadnici ove jedinice juče na letu iz Dubaija nisu dozvolili ulazak šest državljana Pakistana zbog neispunjavanja uslova za ulazak u BiH.

U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH i oni će biti vraćeni u Dubai.