latinica  ћирилица
05/10/2018 |  15:26 ⇒ 20:42 | Autor: RTRS

Obilježeno 40 godina postojanja "Alumine"

U Zvorniku je obilježeno 40 godina postojanja kompanije "Alumina".

Ostvareni prihodi kompanije u ovoj godini veći su od 300 miliona maraka. Alumina je i dalje glavni stub razvoja regije Birač.

Četrdeseti rođendan Fabrika glinice dočekala je sa ostvarenom dobiti, proširenim proizvodnim kapacitetima, a uvećano je stanje sirovina i zaliha, ali i lista kupaca. Snežana Gligorić u kompaniji je 40 godina.

- Ko radi u jednom ovakvom kolektivu, on je pun raznih iskustava. Mislim sve najljepše mogu da ponesem iz ovog kolektiva - kaže Snežana.

Pored Snežane, priznanja za doprinos razvoju "Alumine" uručena su i brojnim njenim kolegama. Među njima je i Dragan Pelemiš.

- Motiv više je raditi u takvoj fabrici. Izuzetno mi znači kao i svakom od zaposlenih ljudi ovdje i svi se zajedno zalažemo, trudimo i borimo da budemo što uspješniji i što bolji - navodi Pelemiš.

- Naših 1510 radnika su naš ponos i pokretačka snaga kompanije koja ima svjetlu perspektivu- istakao je predsjednik Upravnog odbora "Alumine" Milorad Motika.

- Bitno je da imamo potpuno čist pravac kud idemo i Alumina neće u ovim vremenima tumarati, idemo direktno cilju. Naša kompletna proizvodnja će i sledeće godine biti isključivo rađena za izvoz. Bježimo od metalurškog programa, tj. bježimo od berze i to je veliki uspjeh ove generacije inženjera i ovog rukovodstva - navodi Motika.

Alumina je jedan od najvećih izvoznika iz Republike Srpske. Zahvaljujući njenim proizvodima poslovni svijet upoznao je Zvornik i osigurao razvoj regije Birač.