latinica  ћирилица
06/10/2018 |  14:39 | Autor: SRNA

U nedjelju kiša povremeno, ali i dalje toplo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u nedjelju se očekuje umjereno i pretežno oblačno vrijeme sa kišom povremeno, ali će i dalje biti toplo za ovo doba godine.
Oblačno - Foto: RTRS
OblačnoFoto: RTRS

Ujutro će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a kiša će mjestimično biti u Hercegovini i na jugozapadu Krajine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se promjenjivo oblačno i dalje toplo vrijeme za ovo doba godine, sa kišom i grmljavinom povremeno. Više kiše pašće u Hercegovini, dok se na sjeveru očekuje veoma malo padavina.

Prema večeri padavine će prestati osim na krajnjem istoku i sjeveroistoku.

Duvaće slab vjetar, južni i jugoistočni. Јutarnja temperatura vazduha od sedam do 13, na sjeveroistoku do 15, a najviša dnevna od 17 do 24, na sjeveroistoku do 26 stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi su za naredne dan najavili umjereno oblačno vrijeme sa kišom povremeno, ali će i dalje biti toplo sa dnevnom temperaturom vazduha do 26 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas u centralnim i istočnim krajevima preovladava sunačno vrijeme sa malom do umjerenom oblačnošću, dok je u ostalim krajevima pretežno oblačno. Ponegdje je ne zapadu i u Hercegovini padala kiša.


Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 8 stupnjeva, Prijedor 16, Bihać 17, Sanski Most 18, Ivan Sedlo 19, Livno 20, Banja Luka i Sokolac 22, Bugojno i Grude 23, Brčko, Gradačac i Trebinje 24, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik 25, Bijeljina, Doboj i Mostar 26, Tuzla 27 stupnjeva.

Najtoplije danas je bilo u Tuzli u kojoj je u 14.00 časova izmjereno 27 stepeni, a u zatim u Bijeljini, Doboju, Višegradu i Mostaru gdje je bilo 26 stepeni Celzijusovih.

U Zvorniku, Srebrenici i Sarajevu bilo je 25 stepeni, u Trebinju, Brčkom, Gradačcu i Rudom 24, u Mrkonjić gradu, Bileći, Šipovu, Bugojnu i Grudama 23, na Sokocu i u Banjaluci 22, na Han Pijesku, u Srpcu i Foči 21, u Nevesinju, Kalinoviku, Gacku i Livnu 20, na Mrakovici i na Ivan Sedlu 19, u Ribniku i Sanskom Mostu 18, u Novom Gradu, Krupi na Uni i Bihaću 17 stepeni Celzijusovih.

Na Čemernu i u Prijedoru izmjereno je 16 stepeni Celzijusovih, dok je na Bjelašnica sa osam stepeni bila najsvježija.