latinica  ћирилица
07/10/2018 |  23:32 ⇒ 08/10/2018 | 10:22 | Autor: RTRS

Dodik proglasio pobjedu!

Kandidat SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik proglasio je pobjedu na izborima.

- Na osnovu 85 odsto obrađenih biračkih mjesta, ja sam osvojio 330.890 glasova, a Ivanić 260.197. Dakle, razlika je u 75.000 glasova -  rekao je Dodik i dodao da "Ivaniću ne mogu pomoći čak i svi bošnjački glasovi iz inostranstva".

Kada je riječ o kandidatu SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Željki Cvijanović, Dodik je naveo da je na osnovu 40 odsto obrađenih biračkih mjesta, Cvijanovićeva osvojila 54,1 odsto ili 125.118 glasova, a kandidat SzP Vukota Govedarica 45,8 odsto ili 105.889. glasova.

Dodik je rekao da očekuje da će konačna razlika između njega i Ivanića biti oko 80.000 glasova, a između Cvijanovićeve i Govedarice 40.000 glasova.

- Ovo je najvažnija pobjeda za Republiku Srpsku, za SNSD. Ovo je osma pobjeda SNSD-a u kontinuitetu - istakao je Dodik i zahvalio koalicionim partnerima.

Prema njegovim riječima, Ivanić je kažnjen zbog kalkulantske i podaničke politike prema Zapadu.

- Zalagaću se za poziciju Republike Srpske i moja deviza će biti Srpska prije svega. Odbacivaću svaku vrstu nametanja. Ne zanima me ko su izabrani članovi iz druga dva naroda i ne kalkulišem sa tim. Kalkulišem samo sa podrškom mog naroda - rekao je Dodik.

On je istakao da u Predsjedništvo BiH ide kao predstavnik srpskog naroda i da će mu položaj srskog naroda i Srpske uvijek biti prioritet.

Dodik je izrazio uvjerenje da će građani biti zadovoljni njihovim radom, te se nada da će opravdati ukazano povjerenje.

On je istakao da je neposredno prije večerašnjeg obraćanja razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je s radošću primio rezultate izbora u Srpskoj.

- Glasine da se Srbija miješa u izbore pokazali su se kao neistinite - rekao je on i najavio da će prvi sastanak kao član Predsjedništva održati s Vučićem, možda i prije nego sa kolegama u Predsjedništvu.