latinica  ћирилица
09/10/2018 |  18:45 ⇒ 20:49 | Autor: RTRS

Bihać: Kod migranata pronađeno hladno oružje, šipke i marihuana

Migrantska kriza - eskalira! Nakon tuče, koja se sinoć dogodila u migrantskom kampu u Bihaću, u kojoj je jedno lice teže povrijeđeno hladnim oružjem, više desetina migranata krenulo je i na policiju koja je obavljala uviđaj. Druga grupa migranata, obezbjeđenje i službenike kantonalnog MUP-a, gađala je kamenicama. Kako bi prekinuli sukob, policajci su koristili i oružje.

Prema riječima očevidaca, do obračuna je došlo tokom podjele hrane, i to između migranata iz Avganistana i Irana. Obezbjeđenje je reagovalo i migrante razdvojilo uz pomoć suzavca.

Na mjesto događaja ubrzo je stigla i policija, koja je počela da obavlja uviđaj. Migranti su, potom, na policijske službenike i obezbjeđenje počeli da bacaju kamenice, a ubrzo su i krenuli ka njima u namjeri da ih fizički napadnu.

Policija Unsko-sanskog kantona tokom pretresa pronašla je i oduzela 49 komada noževa i britvi različitih veličina, kao i šipke kojima se mogu nanositi tjelesne povrede, te više paketića marihuane, javili su federalni mediji.

U ovoj akciji koja je trajala od jutros privedeno je više lica koja su sinoć učestvovala u masovnoj tuči u Đačkom domu i nad njima se provodi kriminalistička obrada.

Izvor: RTRS/SRNA