latinica  ћирилица
10/10/2018 |  23:19 ⇒ 23:21 | Autor: RTS

Zvezda "preživjela" Monako i upisala drugu pobjedu

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na gostovanju ekipu Monaka sa 66:63 u meču drugog kola Evrokupa.
Košarkaši Zvezde (foto:b92) -
Košarkaši Zvezde (foto:b92)

Zvezda je upisala pobjedu na teškom gostovanju u Monte Karlu, uprkos tome što srpski predstavnik nije briljirao tokom meča.

Veoma tvrda i čudna utakmica odigrana je u Monaku, sa malim brojem poena i sa dva prekida zbog tehničkih problema u dvorani sa semaforom, satom i statistikom.

Meč je počeo tako što u prva dva minuta nisu viđeni poeni, Monako je poveo sa 4:0, nakon čega je Zvezda zaigrala bolje i napravila seriju od 17:2 i prvu četvrtinu završila rezultatom 17:6. Kikanović je postigao sve poene za domaću ekipu u prvoj četvrtini.

Zvezdini problemi počeli su u drugoj i dijelom treće četvrtine, kada su crveno-bijeli imali velikih poteškoća u napadu, čak i sa linije za slobodna bacanja, dug period praznog hoda, što je Monako koristio da smanji prednost.

U trećoj četvrtini Monako je igrao bolje i uspio da dođe do 11 poena prednosti.

Ipak, domaća ekipa nije uspjela da održi tu prednost, pa je Zvezda uspjela da veže nekoliko dobrih odbrana i poena i da se rezultatski vrati u meč.

Neriješeno i neizvjesno je bilo u posljednja dva minuta, a meč je "prelomio" napad Zvezde u kojem su promašili tri trojke, ali i uhvatili dva ofanzivna skoka. Lopta je došla do Reglanda, koji je bio precizan za tri poena.

Nakon toga uslijedila su i dva slobodna bacanja američkog plejmejkera za prednost Zvezde od pet poena, što protivnik nije uspio u kratkom vremenskom periodu da sustigne.

Najefikasniji u Zvezdi bili su Regland i Perperoglu sa po 13 poena, dok je Kikanović predvodio Monako sa 22.

Zvezda je upisala drugu pobjedu u Evrokupu, pošto je u prvom kolu savladala Ulm kod kuće.

U narednom kolu crveno-bijeli igraju protiv Andore u dvorani "Aleksandar Nikolić" 16. oktobra.