latinica  ћирилица
13/10/2018 |  11:20 ⇒ 11:26 | Autor: SRNA

Potpisan Protokol o saradnji sa društvom geodetskih inženjera

Pomoćnik direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove /RUGIPP/ Rajko Božić i predsjednik Društva geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske Duško Nikić danas su na Јahorini potpisali protokol o saradnji s ciljem unapređenja i razvoja geodetske struke.
RUGIP - sporazum - Foto: RTRS
RUGIP - sporazumFoto: RTRS

Saradnja RUGIPP-a i Društva geodetskih inženjera ogledaće se u organizovanju stručnih savjetovanja i seminara, organizaciji i učešću na međunarodnim savjetovanjima i seminarima, saradnji u izdavanju stručnog časopisa, te razmjeni iskustava u vezi sa konkretnim problemima u oblasti geodezije, saopšteno je iz RUGIPP-a.

Ovom saradnjom trebalo bi da budu postignuti što bolji rezultati u izradi i primjeni zakonskih i podzakonskih akata, te nivou stručnih znanja i iskustava u oblasti geodezije.

Potpisivanje protokola o saradnji upriličeno je na dvodnevnom stručnom skupu članova Društva geodetskih inženjera i geometara, koji se održava uz podršku RUGIPP-a.

S ciljem razvoja geodetske struke, ali i efikasnijeg rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, te boljeg pružanja usluga građanima, RUGIPP ima potpisane protokole o saradnji i sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskim i Pravnim fakultetom Univerziteta u Banjaluci, podsjećaju iz RUGIPP-a.