latinica  ћирилица
13/10/2018 |  15:24 | Autor: SRNA

Zvezda razmatra mogućnost da tuži "L`Ekip" zbog narušavanja ugleda

Fudbalski klub "Crvena zvezda" angažovao je advokata u Francuskoj i razmatra pravni osnov da tuži list "L`Ekip", nakon pisanja da postoje sumnje u pokušaj nečasnih radnji uoči meča "Pari Sen Žermena" i "Crvene zvezde" u Ligi šampiona, zbog narušavanja ugleda kluba.

"L`Ekip" je objavio da je jedan neimenovani funkcioner "Zvezde" namjeravao da u kladionici plati čak pet miliona evra na ubjedljiv poraz svog tima od pet golova razlike u Parizu.

"FK `Crvena zvezda` još jednom sa ogorčenjem i rezignacijom odbacuje svaku mogućnost umešanosti u bilo kakve nečasne radnje bilo kog člana našeg kluba, u u vezi sa pisanjem francuskog lista "L`Ekip". Insistiramo na što bržem rasvetljavanju celog ovog slučaja jer je bačena ozbiljna mrlja na ime našeg kluba", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje se da takozvani "kredibilni doušnik" mora da bude priveden pravdi.

"Mi smo od juče u kontaktu sa našim advokatima da bi na pravi način preduzeli sve moguće mere i zaštitili ugled FK `Crvena zvezda` koji je neko, odnosno `kredibilni doušnik`, pokušao da ugrozi. Očigledno je da nekome smeta moćna i uspešna `Crvena zvezda` i da je plasiranjem ovakve laži želeo da diskredituje sve ostvarene uspehe koje smo postigli u proteklom periodu", ističe se u saopštenju.

U FK "Crvena zvezda" navode da su začuđeni i zabrinuti što je tako neprovjerena informacija procurila iz UEFA i što je dobila tako veliki medijski prostor.

"Bez obzira što i list "L`Ekip" zadržava mogućnost da je sve izmišljeno, angažovali smo advokata i u Francuskoj, koji razmatra pravni osnov za tužbu protiv lista zbog narušavanja ugleda FK `Crvena zvezda`", dodaje se u saopštenju.

Iz FK "Crvena zvezda" ističu da će biti istrajni da se dođe do konačne istine, a da se manipulatori i doušnici koji stoje iza ove afere privedu pravdi i odgovaraju za sramno djelo.