latinica  ћирилица
13/10/2018 |  16:15 ⇒ 17:47 | Autor: RTRS

Prva liga Republike Srpske: Sloga pala u Јanji, ludnica na "Predgrađu"!

Utakmicama 10. kola nastavljen je šampionat Prve lige Republike Srpske, a u derbiju kola u obračunu semberskih rivala, Podrinje je salvadalo Slogu (1:0).
Fudbalski savez Republike Srpske - Foto: RTRS
Fudbalski savez Republike SrpskeFoto: RTRS

Iako plasman na tabeli nije ukazivao na tako nešto, pogotkom Rakića još u prvom poluvremenu, domaćin je došao do tri vrijedna boda koji su ih odvojila od donjeg dijela tabele.

Najuzbudljiviji meč odigran je u Banjaluci, gdje je Željezničar Sport teram poslije velikog preokreta savladao Kozaru (4:3). Gosti iz Gradiške na poluvremenu vodili su 1:3, i činilo se da tri boda nisu upitna, ali mladi tim Zorana Ćurguza odnio je pobjedu. Sva četiri pogotka (Marković 2, Bilal i Ružičić) postigli su fudbaleri koji još uvijek nisu punoljetni, ili su napunili tek 18 godina!

U Derventi u duelu Tekstilaca i Drine nije bilo golova, baš kao i u Modriči gdje su snage odmjerili Alfa i Slavija. Z anijansu uzbudljivije bilo je u Prijedoru gdje su Rudar i Sloboda takođe remizirali, ali rezultatom 1:1.

Rezultati 10. kola:

 Banjaluka: Željezničar Sport team - Kozara 4:3 (Marković 2, Bilal, Ružičić - Novaković, Lolić, Glišić)

Derventa: Tekstilac - Drina 0:0

Јanja: Podrinje - Sloga (GC) 1:0 (Rakić)

Prijedor: Rudar Prijedor - Sloboda (MG) 1:1 (Gavranović - Adm. Ljutić)

Modriča: Alfa Modriča - Slavija 0:0

Banjaluka: Borac (BL) - Sutjeska (igra se u utorak 16. oktobra).

Plasman: Borac (BL) 23, Sloga (GC) 22, Željezničar ST 14, Alfa Modriča 14, Slavija 14, Sutjeska 13,  Rudar PD 13,  Kozara 13, Podrinje 12,Tekstilac 11, Sloboda (MG) 9, Drina 3.