latinica  ћирилица
13/10/2018 |  18:28 | Autor: B92

Đoković: "Јašem" na talasima uspjeha sa Vimbldona!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da je odigrao jedan od boljih mečeva ove sezone protiv Aleksandera Zvereva u Šangaju.

Đoković se plasirao u finale Mastersa u Šangaju pošto je deklasirao mladog Nijemca rezultatom 6:2, 6:1 poslije okruglo sat vremena igre.

-Bio sam veoma koncentrisan od samog početka, imao sam sjajan intenzitet na terenu. S druge strane, Saša je odigrao dostan čudan meč – znam da može mnogo bolje od ovoga. Ne znam da li je osjećao neke fizičke poteškoće, napravio je veliki broj neiznuđenih grešaka, ali to se jednostavno desi. Postoje takvi dani - rekao je Đoković i nastavio:

-Pokušao sam da uradim sve što sam zamislio i odigrao sam veoma kvalitetan meč.

On je odlično vraćao servise rivala, ali bio izuzetno siguran kada je imao početni udarac.

-Sve je funkcionisalo odlično. Nekoliko perfektnih mečeva sam odigrao poslednjih dana, ne mogu da se žalim niti da tražim neke rupe. Ne želim da se žalim, ima mnogo pozitivnih stvari i nadam se da će sutra u finalu ponovo sve kliknuti.

Novak je kazao da se osjeća svježe jer je dobro rasporedio turnire na kojima nastupa.

-Osjećam se sjajno. Odigrao sam mnogo mečeva u poslednjih pet mjeseci, ali nisam igrao poslednjih šest mjeseci prethodne sezone i na početku ove nisam imao mnogo mečeva. Poslije operacije sve te okolnosti su malo uticale na moju igru. Bilo mi je potrebno mnogo mečeva da povratim samopouzdanje. Sve je krenulo nabolje od Rima, kao i od sezone na travi (Kvins i Vimbldon). Pokušavam da i dalje "jašem" na tom talasu i vidjećemo dokle će me to dovesti - zaključio je Đoković.

Od ponedjeljka će biti drugi igrač na ATP listi, a u finalu igra sa mladim teniserom iz Hrvatske Bornom Ćorićem.