latinica  ћирилица
13/10/2018 |  21:23 ⇒ 14/10/2018 | 10:56 | Autor: SRNA

"Slobodna Republika": Govedarica spreman da prizna izborni poraz

Predsjednik SDS-a i kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica spreman je da prizna izborni poraz i uputi čestitke novoizabranoj predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović ukoliko dobije garancije da će u najskorije vrijeme biti imenovan na mjesto generalnog direktora ЈP "Putevi Republike Srpske", saznaje portal "Slobodna Republika".
Vukota Govedarica - Foto: RTRS
Vukota GovedaricaFoto: RTRS

Izvor ovog portala iz vrha SDS-a tvrdi da se "Govedarica, ako dobije čvrsto obećanje da će biti imenovan na tu funkciju, neće pojaviti na sutrašnjem protestu grupe "Pravda za Davida" na koji ga je ultimativno pozvao Davor Dragičević, otac tragično stradalog mladića".

U slučaju da bude postavljen na tu funkciju spreman je da obezbijedi još tri glasa za formiranje Vlade Republike Srpske predvođene SNSD-om, koju bi podržali njemu lojalni poslanici SDS-a iz izbornih jedinica dva i tri, navodi se u tekstu.

"Na Trg Krajine će stići samo ukoliko ne dobije garancije da će biti direktor preduzeća 'Putevi'", rekao je izvor "Slobodne Republike".

Centralna izborna komisija BiH saopštila je da, na osnovu 99,87 odsto prebrojanih glasova za predsjednika Republike Srpske, kandidat koalicije SNSD-DNS-SP Željka Cvijanović u odnosu na kandidata Saveza za pobjedu Vukotu Govedaricu ima prednost od oko 29.000 glasova.