latinica  ћирилица
16/10/2018 |  11:37 ⇒ 11:38 | Autor: B92

Maestralna Srbija kao prvoplasirana ide u polufinale!

Odbojkašice Srbije pobijedile su Italiju u četiri seta i obezbijedile prvo mjesto u grupi sa kojeg će ići u polufinale Svjetskog prvenstva.
Odbojkašice Srbije pobjedile Italiju (foto: ossrb.org) -
Odbojkašice Srbije pobjedile Italiju (foto: ossrb.org)

Srpkinje su odigrale još jedan veoma kvalitetan meč i slavile uz rezultat 25:21, 25:19, 23:25, 25:23.

Izabranice Zorana Terzića će u borbi za finale čekati lošijeg iz susreta Kine i Holandije koje će, takođe u međusobnom duelu, odlučiti o rasporedu iz druge grupe.

I Srbija i Italija su u prvim mečevima pobjeđivale domaćina Јapan, pa je u Nagoji meč odlučivao samo o prvom mjestu, a bolje je počela srpska selekcija.

Predvođene Tijanom Bošković koja je bila nepogrješiva, Srpkinje su dominirale i, zahvaljujući odličnom servisu, kontrolisale dešavanja na terenu u prvom setu. Posebno impresivan bio je finiš koji je prelomljen serijom 7:1 za vođstvo u setovima.

Drugi dio igre protekao je u sličnom maniru, Srpkinje su bile veoma ubjedljive, pa su nakon nešto manje od 50 minuta došle na korak do trijumfa.

Ipak, tada je uslijedio pad koncentracije i Italijanke su zaigrale mnogo angažovanije – Paola Egonu je maestralno napadala, Brankica Mihajlović nikako nije mogla da probije protivnički blok i "momentum" je prešao na drugu stranu. Italijanke su izbjegle dramu u finišu seta i smanjile na 2-1, da bi u četvrtom bio viđen pravi rolerkoster.

Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, ali je ponovo Boškovićeva bila ta koja je donijela presudnu ulogu i sada nema neporaženih na Svjetskom prvenstvu, jer je Italija doživjela prvi neuspjeh.

Tijana je odigrala još jednu nevjerovatnu partiju, krunisanu sa 29 poena, Milena Rašić je dodala 15, dok se Stefana Veljković zaustavila na 10. Po jedan manje imale su Bjanka Buša i Brankica Mihajlović.

Na drugoj strani dominirala je Paola Egonu sa 28 poena, 15 je upisala Elena Pjetrini, a 10 Kristina Kirikela.