latinica  ћирилица
16/10/2018 |  18:01 | Autor: SRNA

Krimolovci: U septembru 376 poziva, osam korisnih informacija

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ u septembru su registrovali 376 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci", te je zaprimljeno osam korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.
Krimolovci (ilustracija) -
Krimolovci (ilustracija)

U saopštenju Sipe ističe se da je i posredstvom elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljeno 111 prijava, od čega 26 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na promet droge i privredni kriminal.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija posredstvom "Krimolovaca" i elektronskog obrasca, 34 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po 12 je postupala i Sipa.

U izvještajnom periodu pristiglo je 13 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje se odnose na ranije dostavljena obavještenja zaprimljena putem "Krimolovaca" ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Na osnovu ovog utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnom tužilaštvu tri izvještaja o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima.

Policijski službenici Sipe dali su 62 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" 080-020-505.