latinica  ћирилица
16/10/2018 |  20:50 ⇒ 20:52 | Autor: SRNA

Domar na svečanosti, umjesto njemačke, pustio nacističku himnu

Domar u Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" u Čepinu, u Osječko-baranjskoj županiji, na svečanosti potpisivanja partnerskog ugovora sa Gete institutom, pustio je verziju njemačke himne koja se vezuje za vrijeme i ideologiju Adolfa Hitlera.
Adolf Hitler  (Foto: biography.com) -
Adolf Hitler (Foto: biography.com)

Ozloglašena verzija njemačke nacističke himne puštena je pred šokiranim predstavnikom njemačke Ambasade Arneom Hartigom i direktorom Geteovog instituta Matijasom Milerom-Viferigom.

Tu su bili i predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, gradski vijećnik i predsjednik Njemačke zajednice Osijek Vladimir Ham, novinari, djeca i učitelji, piše "Glas Slavonije".

"Najn, najn, to nije dobra verzija, ugasite to!", vikala je moderator programa iz Geteovog instituta Milka Јurković, koja je bila vidljivo uznemirena, ali je domar uzvratio: "Ali, upisao sam kako mi je rečeno. Što nije u redu?".

Na kraju se za ovaj gaf izvinio direktor škole Ilija Pavić, rekavši da je domar na svečanosti vjerovatno kliknuo na pogrešan link na društvenoj mreži "Јutjub".

Nakon potpisivanja ugovora, ponovo su puštene i hrvatska i njemačka himna, ovaj put u instrumentalnoj verziji.

"Sigurno nije bilo namjerno, izvinili su se i to je najvažnije. Ne bih više o tome", rekli su predstavnici Geteovog instituta.